/ / Thinkstock/Getty Images
Двуезичната фотодокументална изложба „Избухване: Епидемии в един свързан свят“ (Outbreak Epidemics in a Connected World), ще бъде открита в Културен център НХК в Бургас.

Авторите обръщат внимание на факта, че светът е свързан с глобалните пътувания и търговия, с технологиите и с нашите микроби. Паната са адаптирана версия на голямата експозиция на един от най-посещаваните природни музеи в света.

Те представят връзките между човешкото здраве, животинския свят и околната среда.

Основните теми на експозицията са: пренасянето на микробите от животните към хората и влиянието на околната среда за разпространението на патогенните бацили; появата, разпространението и лечението на болестите СПИН, Ебола, Зика, туберкулоза, Covid-19; изследването на епидемиите и ролята на личното поведение, обществените промени и общата координация за намаляване на огнищата на смъртоносни болести.

„Искаме хората във всички страни, независимо от различните социални условия, да имат ефективни начини за информация и комуникация относно
инфекциозните болести”, казват организаторите на изложбата.

Експозицията е на Националния природонаучен музей при Института Смитсониън в САЩ и се представя с подкрепата на Община Бургас и Посолството на САЩ в България.
 
 
община Бургас