Искат делото Гранити на запис
Искат делото Гранити на запис / Дарик Бургас
Искат делото "Гранити" на запис
52290
Искат делото "Гранити" на запис
  • Искат делото "Гранити" на запис

Видеозаснемане и отделно аудио запис на съдебните заседание по делото "Гранити" ще иска адвокатът на обвинения за поръчител на убийството Галин Костов. Защитникът Бранимир Балачев коментира днес, че видеoзаснемането ще бъде прецедент, но то ще дисциплинира страните и ще предотврати всякакъв вид манипулация на протокола в тежко дело като "Гранити". По този начин ще може да се прави обективна проверка на детайлите по процеса и от следващите съдебни инстанции, каза още адвокатът.  
До момента делото за отвличането и убийството на 36-годишният Стоян Стоянов е връщано четири пъти в прокуратурата. През май е насрочена нова дата за гледането му по същество при съвсем нов съдебен състав. Днес трима от обвинените поискаха да бъдат променени мерките им за неотклонение. 
"Влизаме в четвърти поред обвинителен акт, който няма обяснение относно връзките между лицата и самото престъпление. Очевидно Окръжният съд няма друга правна възможност, освен да даде ход. Надявам се, че накрая ще има оправдателни присъди", коментира Бранимир Балачев.
Галин Костов и бившият шеф на АДВ Станислав Михайлов, който е в неизвестност, са обвинени в подбудителство на отвличането и убийството на Стоян Стоянов. Собственикът на фирма "Гранити" изчезна на 6 март 2008 година. Година по-късно бяха задържани Стоян Колев и Нено Стоянов, който са били наети за отвличането. Обвинен за престъплението е и Стоян Петров -Килъра, който е затвора за убийство.

Чуйте повече от Бранимир Балачев, процесуален защитник на Галин Костов: