Чисто голи футболисти дават дълги...пасове в Шведска маса
Чисто голи футболисти дават дълги...пасове в Шведска маса / колаж: Златина Гайдажиева
Чисто голи футболисти си разменят дълги. Пасове.
30544
Чисто голи футболисти си разменят дълги. Пасове.
  • Чисто голи футболисти си разменят дълги. Пасове.

И беше понеделник и хората в „земята колкото една човешка длан” дочуха глас от европейската престолнина Брюксел и гласът като рече, прозвуча новина ужасна.

„Който има уши, да слуша, който има данъци, да ги плаща, който има пари, да си признае на данъчните, а който слуша чалга, да не се преструва, че слуша джаз” – редеше гласът, пък после добави, че от всички страни в съюза европейски най-ниски доходи имали българите, демек държавата ни стояла на гъзера и хич даже не се отлепяла от там.

И покруса налегна народа и хората по агората се питаха що да правят, че да се спасят от немотията и едни предложиха да се вика неволята, други рекоха да се вика Онзи, Що За Всяка Лошавина Триглавата Коалиционна Ламя Обвинява, ама старата болярка Лидия от рода Шулев им рече „Раждайте деца, там е спасението”, защото пенсионерите били легион, а децата не.

Пък в столицата, която уж растяла, ама не стареела, също като Лили от рода на Ивановите, та точно в столицата в деня на страшния съд пуснаха от тъмницата големия брат от племето на маргините да се лекува у дома си, защото се разболявал и зле му било, а человеците дори и съдиите между тях човеколюбиви трябвало да бъдат и затуй съдията като посочи големия брат от племето на маргините за втори път в рамките на две седмици рече „Аз не намирам вина в тогова”

А отците от Светия синод, да умножи Господ дните им, анатемосаха гневно гей парада в София, щото първосвещениците туй гражданско позорище хич даже не го харесвали и думаха на хората за него с думи силни, че видите ли туй срамотно показвание на содомския грях рушало устоите държавни и внасяло съблазън греховна в мислите хорски и заради тези чеда на злото, които вярват, че не всичко с две бузи е лице человеческо, беди щяли да връхлетят изотзадзе отечеството любезно.
Дори отците призоваха миряните под страх от Божия гняв да не участват в таз мерзост на запустението...и тревожност се възцари, а неколцина мъжове, що стояха на левия бряг на леката, пък се затревожиха, че ги сърби сърбеж силен, а ако забранят сборището, нямало кой да ги почеше...пак изотзадзе.

Пък излязоха пред хората на агората едни мъдреци, що бяха изучили какво тръбят медийните тръбачи йерихонски и се оказа, че в страната българска най-много се тръби около името му на Оногова, Що Във Всяко Свое Слово Казва Аз Направих Това Или Аз Направих Онова.

И дори се чу, че името Му синоним на институция станало и всички медийни тръбачи от сърце се възрадваха и Осанна завикаха, пък един зълодяй издума, че в стари времена някакъв монарх рекъл „Държавата –това съм аз”, ама като рече туй, казаха му да си затваря устата, че да не играе по главата му цветанов господ...и всинца, проумяха, че „Държавата- това е Той”

А в боголюбивия град Бургас нотабилите решиха от банка пари да вземат, че друмища нови и градини красиви да построят за плебеите. И се попържаха и ругаеха старейшините грозно цял ден и като излезе един Григор и рече им на първенците, че хората били гладни, пък те, първенците де, хич даже не му повярваха и пак се ругаха и обиждаха с думи скверни, а хората по агората се чудеха какви ги вършат майките и татките на града. И още щяха да се чудят, но някъде тогава от нищото изпълзяха двете радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон и започна предаването „Шведска маса” и брат брата вече не хранеше, вятър ечеше, а балкан стенеше.
Така родът български беше предаден на увеличение на цените на парното и тока, а гарвани с име "Хензил унд Гретил" грачеха грозно зловещо „Дойчланд, дойчланд”

И се издумаха глупости и безмислия велики и се четоха вестници, пък в тях други глупости се четоха.
Пък в рубриката масов делириум бяха цитирани бесни коментари и мнения на фейсбукърите, които списват във фейсбук страницата Svedska Masa.

А Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон попитаха как тъй да сторят, че хем да гледат всички мачове от световното първенство по телевизора хем жените им да не се ядосват и доволни да остана.
Тогава позвъни придобилият широка публична известност критик Стоян и предложи на вратата да застане той самият, пред него в защитата Ачо Турбото от телевизионното предаване за самолетостроене „Вертолетност” и както външен полузащитник Жоро Грамадата от рода Дражков, а отстрани на тъч линията да припявал странджанският славей логорей Манол. Само така жените щяли да стоят като залепнали пред екрана и да гледат мачовете безропотно.
Свой коментар направи и един младеж на почтената възраст от 72 години. Той припомни, че когато жената не е болна, е недоволна и че първа се пенсионира, но последна умира, затова спасение нямало.

В изследването на Стан „Явлението” Димитров предложиха за по-голямо женско щастие през световното първенство всеки мъж да връчи на половинката си една пълна кредитна карта или да я заключи в стаята да гледа турски сериали.
Ни в клин ни в ръкав думата отново взе на абордаж критик Стоян, който обруга прочутия инструктор от йога клуб Дъскотна професор Генчев с определението „дебел дебил”.

Докато водещите се чудеха как да замажат гафа, звънна Зайо Байо и предложи като начин за привличане на трайното внимание на жените към мачовете всички играчи да играят дибидюс голи предимно с дълги...с туй де...с дълги пасове.

Дори и героите от сериала „Непресъхващо лове” Стамат и Хортензия станаха пленици на футболната игра, но Хортензия вехнеше по красивите италианци, а Стамату допадаха свирепите грозновати словаци.
И сянка се спускаше над влюбените, защото отборът на Италия отпадна баш от трудоустроените от хокеисти на футболисти словаци.
А злият сценарист плетеше нови козни, за да постави на изпитания любовта на двамата герои.

И тъй приключи петъчната радиовакханалия „Шведска маса” и хората изтръпнаха от ужас, когато разбраха, че идущия петък пак щяла да се излъчва таз сквернословна хула.

И стана тихо и само се чуваше как Максимовсон бисквити, а Калудовсон сладкиши нагъват и трохи сипят по пода. И ужасно беше.

Чуйте пошлата гавра с добрия вкус в звуковия файл под футболното кадро