БСП за бюджет 2018: Добри резултатит и пари за нереформирани системи
БСП за бюджет 2018: Добри резултатит и пари за нереформирани системи / Дарик Бургас
Заложените в бюджетната рамка за следващата година резултати са добри, но на пръв поглед. Впечатление прави, че пари ще се наливат в нереформирани системи. Това коментира на среща с журналисти в Бургас народният представител от БСП инж. Петър Кънев. По думите му, на самите обсъждания в парламента, необходимият дебат по „дисбаланса в обществото“ така и не се осъществил.

„Ние предложихме да се увеличи бюджетът на АПИ с 12 млн. лв. Ремонтът на пътя ще помогне за развитието на Странджа”, заяви от своя страна депутатът Николай Тишев.
 

Инж. Кънев: Проблемът с пътя Малко Търново - Царево е сериозен


Предложенията на левицата засягат и капиталовия трансфер от републиканския бюджет към общинския бюджет, в това число и към Община Бургас. „Целта е да се подпомогнат ремонтите по общинските пътища, защото е ясно, че навсякъде пари за инфраструктура се хвърлят  основно в областните центрове и то в централните част на  областните центрове, а всички по-малки населени места, остават на заден план”, смята Тишев.

По време на срещата Тодор Байчев засегна темата за предложението за създаването на Централен административен съд с думите: „Звучи добре, но в крайна сметка какво ще вършат хората там, той ще бъде един ведомствен съд на Министерски съвет (МС), тъй като основната задача ще бъде обжалването на наредбите, актовете и правилниците, които са издадени от МС.“ 
 

Петър Кънев: Бургас разчита на над 100 000 беларуски туристи годишно


Според него, зависимостта на членовете му обаче обезсмисля създаването на подобна структура.  „Кому е нужно създаването на нов съд, било то и централен? Друго, което искам да кажа, е, че това предложение се прави между първо и второ четене, явно с цел да се избегне обществото обсъждане, да се избегнат професионалните гилдии и тяхното мнение”, заяви Байчев.