Благоустрояват и зона Г на “Меден рудник”
Благоустрояват и зона Г на “Меден рудник” / netinfo

Бюджетът на община Бургас за 2016 година предвижда да бъдат направени инвестиции във всички сфери на градското развитие. Неговата рамка беше представена по време на обществено обсъждане пред жителите на "Меден рудник".
През 2016 година благоустрояването на най-големия бургаски комплекс ще продължи. Предстои да бъдат изградени още алеи в междублоковите пространства, кътове за отдих, места за паркиране, тротоари и площадки. В облагородяването на градската среда ще се внедрят иновативни технологии. С тяхна помощ дъждовната вода ще се използва за напояване на зелените площи.
Цялостна реконструкция ще бъде извършена на улица "Кооператор". Предвижда се да започне рекултивирането на терен, върху който в бъдеще ще се изгради голям спортен комплекс с басейн, спортни игрища и фитнес уреди на открито. Той се намира на мястото на старото блато до "Битака".
В бюджета е предвидено проектиране на ново читалище в зона Г на "Меден рудник". То ще разполага с модерна техника. В него, освен художествена самодейност, ще се провеждат и обучителни курсове.
Развитието на училищната база също попада във фокуса на Бюджет 2016. В училище "Петко Росен" ще стартира пилотен проект за изграждане на кухня и столова за здравословно хранене на децата. В ОУ "Елин Пелин" ще стартира проект за обновяване на целия външен двор. Той предвижда подмяна на настилката в първия си етап, а на втория ще се монтират нови уреди в няколко отделни спортни зони.
Бюджетът предвижда още изграждането на нов корпус в ОДЗ "Чайка". След завършването му ще бъде изградена още една детска градина в комплекса.
През миналата година в "Меден рудник" беше монтирано енергоспестяващо осветление. Спестените пари от него ще бъдат влагани отново в благоустрояването на комплекса, подчертаха експертите от Община Бургас.
Проектобюджета на Бургас за 2016 година пред жителите на "Меден рудник" представиха зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, териториалният директор на комплекса Магдалена Манолова, главният инженер на Общината Веселина Цакова и общинският съветник Димитър Людиев.