БЧК – Бургас отбелязва Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец
БЧК – Бургас отбелязва Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец / netinfo
21 души ще бъдат наградени утре от БЧК – Бургас, по повод 8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец , заяви за Дарик Виолета Радева - директор на секретарията на бургаската червенокръстка организация. Отличията се дават като признателност към човеколюбивите и милосърдни дела на доброволци, дарители, партньори и служители. След награждаването ще бъдат поднесени и цветя пред паметната плоча на БЧК в Морската градина.

На 8 май се отбелязват 180 години от рождението на Анри Дюнан – идеолога и създателя на МКЧК и Международното червенокръстко движение. Мотото на Световния ден тази година е «Заедно за подготовка на общностите и реакция при зачестяващите бедствия». Данните сочат, че през 2007 г. 201 милиона души – или един на всеки 33 – ма на планетата – са били засегнати от природни бедствия, което е с 40 % повече в сравнение с 2006 г.

БЧК е в навечерието и на своята 130 – годишнина и отново напомня глобалната идея за облекчаване на човешките страдания, в името на която работят членовете на Червения кръст и Червения полумесец по цял свят. Областната организация ще проведе две инициативи «130 минути доброволен труд» и «130 рисунки, на тема дейността на БЧК». Могат да се включат всички желаещи. Отбелязването е под девиза «Заедно за хуманност – 130 години Български Червен кръст».