Атанаска: Аз също искам да бъда задържана
Атанаска: Аз също искам да бъда задържана / Веселин Максимов
Атанаска: Аз също искам да бъда задържана
71763
Атанаска: Аз също искам да бъда задържана
  • Атанаска: Аз също искам да бъда задържана

„Аз също искам да бъда задържана”, така Атанаска Георгиева, обвиняема за убийството на осемгодишната Александра от Поморие коментира искането на прокурора Димо Маджаров за постоянна мярка „задържане под стража”. Нейният адвокат Благой Потеров също обяви, че защитата няма нищо против мярката. Бургаският окръжен съд потвърди искането.

Според прокурор Димо Маджаров, събраните доказателства са достатъчно, за да бъде направен изводът, че именно Атанаска Георгиева от Златоград, безработна, в момента живееща в Поморие, на 10 април вечерта, в своята квартира, по особено жесток начин е умъртвила осемгодишната Александра Тодорова. Удушила я е с найлонова торбичка, залепена с тиксо. И ако бъде оставена на свобода, има опасност да извърши друго престъпление и да се укрие.

Адвокат Благой Потеров обяви, че няма никакви възражения по исканата мярка за неотклонение. Дори каза, че е съгласен напълно със задържането на Атанаска под стража, защото квартирата и все още е запечатана и тя няма къде да отиде, а освен това е само на етаж над семейството на убитата от нея Александра. Защитникът на обвиняемата поиска тя да бъде изпратена в болницата в Ловеч за психична и психиатрична експертиза

Според адвокат Потеров, „важно за живота на Атанаска Георгиева е, че тя е била разделена от децата си, отчуждила се е от хората и така у нея се породило отношение към съседи, които демонстрират благополучие и е възможно техните действия да са отключили нейната агресия”. Затова той смята, че такава експертиза е абсолютно задължителна.

Чуйте звуковия файл