Трагедията се разиграла към 08.30 часа тази сутрин в блок 67 в комплекс "Братя Миладинови".
Трагедията се разиграла към 08.30 часа тази сутрин в блок 67 в комплекс "Братя Миладинови". / Снимка: Лалка Димитрова
Предполага се, че загиналият е бездомник, промъкнал се във входа със сестра си
34-годишен мъж е открит мъртъв в таванско помещение на блок 67 в бургаския комплекс „Братя Миладинови”. На тялото се натъкнали обитатели на блока около 8.30 часа тази сутрин. 

Съседите били разбудени от силни викове за помощ. Щом излезли от апартаментите, видели във входа непознато младо момиче, което молело да повикат линейка. Обяснило, че брат й, с когото влезли във входа през нощта, за да се стоплят, се почувствал много зле. След броени минути мъжът издъхнал.

Пристигналият на мястото лекарски екип, констатирал смъртта му. Пред очите на съседите, медиците изнесли труп на едър млад мъж. Загиналият е откаран за аутопсия в бургаската болница. Причината за смъртта му се изяснява.

Обитателите на блока допускат, че непознатият млад мъж и момичето с него са бездомници. След трагедията съседите спешно свикват събрание, за да решат как да се предпазят от достъпа на клошири във входа. „Присъствието на всички е задължително. Считаме, че отказът от присъствие е съпричастност към случилото се“, пише в бележка, поставена на входа на блока.