Танцова фиеста  в Благоевград
Танцова фиеста в Благоевград / netinfo

1000 знамена ще развее благоевградското сдружение „Бисер 2000” на 29-ти април - Международния ден на танца. Флаговете ще украсят градските автобуси в Благоевград, стотици домове и площад „Македония”, където от 18:30 часа ще се проведе празник под надслов „Международен ден на танца –  Всяка възраст и етнос танцува”.

Проявата ще бъде своеобразен венец и на Националната кампания за отбелязване на Европейския ден за Солидарност Между Поколенията, който се чества на тази дата.

Над 150 души от 7 до 77 години ще участват в концерта на площад „Македония”, обяви ръководителят на Сдружение „Бисер 2000” Красимир Низамов, организатор на проявата. Химнът на концерта ще бъде популярното парче на BZN  “Dance, Dance, Dance”, което взривяваше мега залите на Европа през 80-те и 90-те години на миналия век.

Според Низамов досега са потвърдили участието си Фолклорен ансамбълПиринче” към Център по изкуствата с гл.худ. ръководител Симеон Стамболийски и хореограф Полина Сатиева, Клуб по естетическа групова гимнастика към Младежки Дом Благоевград с ръководител Даниела Калайджиева.