Съветник от БСП иска тротоар на ул. Броди в кв. Струмско
Съветник от БСП иска тротоар на ул. Броди в кв. Струмско / снимка: Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Подписка за изграждане на тротоар на улица „Броди” в квартал „Струмско” ще внесе в Община Благоевград общинският съветник от групата на БСП Асен Балабанов.

„Касае се за изцяло гражданска инициатива, внасянето на подписката беше възложено на мен, защото се включих активно в дискусията в социалните мрежи”, поясни Балабанов.

Първоначалната идея е на Явор Несторов, жител на квартала, а заслугата за самата петиция и нейното популяризиране е на Николай Васев, адмистратор на най-популярната страница на квартал Струмско във Facebook. В рамките на един месец, за времето на излагане на подписката в интернет, тя е подписана от 218 души. Няма нито едно негативно мнение, а оживената дискусия и коментарите потвърждават необходимостта от пешеходна зона на горепосочената улица, тъй като в момента придвижването там се сочи като затруднено и опасно.

„Надявам се, че колегите в Общинския съвет и неговите комисии ще подкрепят тази гражданска инициатива, и заедно с общинска администрация ще намерим най-правилния начин за осигуряване на финансиране”, каза в заключение Балабанов.