/ Община Разлог
За два дни разложкото село Елешница се превърна в най-посещаваната рок дестинация у нас. В рок фестивала, който се проведе на 6 и 7 юли, взеха участие банди от Англия, Македония и България, които забиваха световноизвестни хитове и авторски парчета чак до ранните часове на нощта.

Събитието се проведе за шеста поредна година и събра стотици меломани от страната и чужбина. По време на традиционния концерт „Рок Елешница“ се проведе и кампанията „Обичам живота, живея здравословно“.

Стотици меломани се веселиха на рок фестивал в Елешница
Снимка: Община Разлог


Основната цел на проекта „Обичам живота, живея здравословно“ е да съдейства за изграждане на социално отговорно поведение сред младежите на възраст 15-29 години чрез насърчаване на здравословен и активен начин на живот.

Сред целите на проекта са още увеличаване броя на младите хора придобили умения чрез обучение за безопасно поведение и избягване на рискови за здравето практики; изграждане на пълноценен живот на подрастващите чрез физическа активност и спорт.

Стотици меломани се веселиха на рок фестивал в Елешница
Снимка: Община Разлог


С помощта на специализиран екип, работещ към проекта, бе организиран поход с цел посещение на събитието в с. Елешница. Младежите бяха запознати с различните видове зависимости и информирани как да се предпазят от тях.

Обяснени им бяха влиянието и вредите от различните зависимости върху човешкия организъм. Разяснено бе и какви са ползите от спорта, здравословното хранене и движението сред природата.