Рок банди огласиха Кресненското дефиле
Рок банди огласиха Кресненското дефиле / снимки: Община Симитли

Рок бандите No FrameS, Q-Check, Подуене Блус Бенд и Sevi band свириха на първия „Рок на реката” в Кресненското дефиле. Организаторите от центъра за екстремни спортове „Х клуб” бяха осигурили чисто нова сцена, подслон, зареден бар, пълни кегове бира и прясна мръвка за скара, съобщават от Община Симитли. Отделно от това, чиста поляна за палатков лагер и достатъчно лодки за феновете на рока, които пожелаха и спускане по реката. За да се случват нещата днес ни е нужно приятелско отношение, казва Станимир Станимиров- Чачи. Така се е случил атракционният парк край Струма- с приятелското отношение и градивното мислене на общинарите в Симитли. Така се случи и Рок феста- с добрата воля на приятеля на Чачи- емблемата на БГ-рока – Васко Кръпката.

Рок банди огласиха Кресненското дефиле
netinfo

„Приехме идеята на Чачи, а с неговата инициативност допълваме богатата празнична програма в община Симитли и с рок фестивал. Такъв си нямахме досега. А съм сигурен, че и „Рок на реката” ще стане традиция, както всичко, на което поставяме началото в нашата община”, коментира кметът на Симитли Апостол Апостолов.

„Патронът” на първия фест „Рок на реката” край Симитли- Васко Кръпката признава, че край реката рокът има различно звучене... защото и китарата, и китариста, и публиката са по-близо до природата, до водата, до въздуха... и съответно произвеждат и попиват рока с всички сетива. А пък времето на първия фест, макар и малко студеничко, Васко Кръпката оцени по достойнство. Защото водите на Струма сега са мътни, и в това имало символика, тъй като мътните води били много добре възпяти в блуса. В мътните води на Мисисипи е тръгнал блуса, а легендата на блуса- Макенли Морганфилд се кръстил Muddy Waters, в превод мътни води.

Над 100-тина ценители на тръпката да се спускат с лодка по речните бързеи отплуваха по течението в ритъма на рока. Нито No FrameS и Q-Check, нито Подуене Блус Бенд и Sevi band отказаха да свирят край бреговете на Струма на стартовата права на лодките в деня между първата и втората фестивална вечер.