В Благоевград строеж на нова сграда доведе до опасно пропадане и частично разрушаване на двора на детска градина. Управата на града спешно спря строителството.

„Притесни сме. Не сме очаквали да се случи такова нещо. Имаме опасения за евентуални по-сериозни проблеми, ако не бъдат предприети съответните мерки”, заяви директорът на детската градина Катя Низамова пред NOVA.

Срути се част от ограда на детска градина в Благоевград (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пропадането се е случило в почивен ден. „Констатирахме срутването в понеделник и веднага уведомихме администрацията в града. От там веднага изпратиха комисия, която да се запознае с проблема”, добави тя.

„Дотук се стигна заради некачествено изпълнение на някои възстановителни дейности по връщане на обратния насип. Има изградена подпорна стена, но след изграждането й този насип не е върнат и така се стигна до свлачището”, коментира Петър Калпачки от Община Благоевград.

„Строителите казват, че щели да го върнат. Изготвихме заповед за спиране на строителството до укрепване на оградата и терена. След като се извършат всички дейности и оградата се обезопаси, строителството ще продължи”, посочи той.
NOVA