Разискаваха делегираните бюджети на училищата в Сандански
Разискаваха делегираните бюджети на училищата в Сандански / netinfo
Работна среща дискусия се състоя в Сандански между директорите на учебни заведения и общинското ръководство. Коментирани бяха новите моменти свързани с делегираните бюджети на училищата, които се въвеждат от тази година.

На ръководителите на учебните заведения, които за в бъдеще ще се гледа като на мениджъри бе поднесена информация за насоките за кандидатстване по оперативната програма “Регионално развитие”, какво предстои по изпълнение постановление на МС и стъпките които трябва да се направят за въвеждане на делигираните бюджети. Коментирано бе и свързаното със структурните промени в Направление “Образование”, както и някои идеи за разпределение на бюджетите по училища.

Ресорният зам.кмет в община Сандански Мария Чинкова направи разяснения относно предложението на Правителството за промени в Закона за народната просвета. Teмата "Политики и технологии на бюджет 2008" бе коментирана на таз годишният Национален семинар организиран от НСОРБ, който се проведе в началото на месеца в София. Специалисти от дирекцията по бюджет и финанси към ОбА Сандански, както и общински съветници, председателят на общинската комиси по бюджет към ОбС Сандански взеха участие.