Полицаят Паскалев напусна ареста
Полицаят Паскалев напусна ареста / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Икономическият полицай Тома Паскалев ще чака присъда за сводничество с мярка за неотклонение "домашен арест".

Окръжните магистрати в Благоевград определиха в закрито за медиите заседание по-лека мярка за обвинения в сводничество полицай. Той бе пуснат от следствената килия преди дни от районния съдия Георги Янев, но прокуратурата протестира определението за освобождаване.

Срещу Тома Паскалев се води досъдебно производство за скланяне към проституция на непълнолетни момичета по член 155 от Наказателния кодекс.

Делото е засекретено от съда и прокуратурата, тъй като в хода на разследването, проведено от отдел "Вътрешна сигурност" в МВР, са прилагани специални разузнавателни средства. Предстои внасяне на обвинителен акт в съда.

Икономическият полицай бе задържан от колегите си на 17 май. В Гоце Делчев никой не вярва, че Тома Паскалев е сводник. Той е женен и има малко дете. Прокуратурата е работила по сигнал от жена от Гоце Делчев, дала показания срещу полицая, че насила била заставяна да проституира. Ако бъде признат за виновен, той ще бъде лишен от свобода до 6 години.

Миналата година по случай професионалния празник на МВР Паскалев бе обявен за отличник на полицията в Гоце Делчев. Той получи писмена благодарност лично от министър Цветан Цветанов и 3 дни допълнителен платен отпуск заради най-много образувани досъдебни производства.