/ Община Благоевград
Откриха нова улица "Листопад" в Благоевград, която се намира в IV микрорайон в града. Това се случи след реализираната рекултивация на общинското депо за неопасни отпадъци на територията на областния град. Това съобщиха от общината. 

Община Благоевград

В резултат на извършените дейности е подобрена транспортната свързаност в жилищния район. Реализирана е нова инфраструктура, което е предпоставка за по-високо качество на живот и облекчаване на трафика по съседните улици в квартала.

Обектът е реализиран по спечелен проект от Община Благоевград „Изграждане и благоустрояване на ул. „Листопад“ в IV микрорайон“. 

В резултат на дейностите са постигнати и условия за намаляване на фините прахови частици във въздуха.

Община Благоевград

Преди официалната церемония по откриване на обекта, в сградата на общината се проведе и заключителна пресконференция във връзка със завършения проект. В срещата участие взеха заместник-кметът Мария Петрова, представители на екипа на проекта, заинтересовани страни и граждани.

Община Сливен ще получи над 1 млн. лв. за изграждането на нова улица

Чрез реализираните дейности е постигнато подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики и носимоспособността на настилката, осигуряване на условия за безопасност на движение, комфорт на пътуването и добро отводняване на улицата, осигуряване на естетична и хармонична среда.

Продължителността на проекта бе 30 месеца, с общата стойност 1 276 590.99 лв., от които европейско финансиране в размер на 1 085 102.34 лв. и национално съфинансиране 191 488.65 лв.