Оставиха в килия полицай, обвинен в сводничество
Оставиха в килия полицай, обвинен в сводничество / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Магистратите в Благоевград постановиха мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо полицейския служител от управлението в Гоце Делчев Тома Паскалев.

Служителят в сектор Икономическа полиция е обвинен за скланяне към проституция на непълнолетни момичета по член 155 от Наказателния кодекс.

Делото срещу Тома Паскалев бе засекретено от съда и прокуратурата, тъй като в хода на разследването, проведено от отдел "Вътрешна сигурност" в МВР, са прилагани специални разузнавателни средства, обясни говорителят на държавното обвинение в Благоевград Станислава Арабаджиева.

Икономическият полицай бе задържан от колегите си на 17 май. В Гоце Делчев никой не вярва, че Тома Паскалев е сводник. Той е женен и има малко дете. Прокуратурата е работила по сигнал от жена от Гоце Делчев, дала показания срещу полицая, че насила била заставяна да проституира. Ако бъде признат за виновен, той ще бъде лишен от свобода до 6 години.

Миналата година по случай професионалния празник на МВР Паскалев бе обявен за отличник на полицията в Гоце Делчев. Той получи писмена благодарност лично от министър Цветан Цветанов и 3 дни допълнителен платен отпуск заради най-много образувани досъдебни производства.

Отдел"Вътрешна сигурност" работи по уличаването на още двама полицаи от Гоце Делчев. Те се проверяват за участие в контрабандни схеми за пласиране на цигари и писане на фалшиви протоколи от катастрофи, сочи неофициална информация.