/ Прокуратура на Република България
Районната прокуратура в Благоевград води разследване за извършена измама в големи размери. На 22-и февруари са обвинени трима души - на 21 години от Благоевград, друг на 47 г. от Дупница, а третият от Благоевград на 44 г. Това съобщиха от обвинението. 

От 01.06.2022 г. до 20.02.2023 г. на територията на гр. София, с. Марикостиново, общ. Петрич, гр. Дупница и гр. Сандански, извършили престъпни дещнищ с цел набавяне на имотна облага. Те заблудили хора, че ще им съдействат при продажбата на леки и товарни автомобили, ще им съдействат за изготвяне на проекти за обществени поръчки, ще прехвърлят собственост върху недвижим имот, да бъдат подхвърлени наркотици в автомобил, ще съдействат за събиране на парични задължения. За това обвиняемите предварително получавали различни суми, без да изпълняват поетите ангажименти. Така причинили имотна вреда на жертвите си в размер на 523 800.

За престъплението се предвижда затвор от 1 до 8 години и конфискация на ½ от имуществото.

С постановление на наблюдаващ прокурор на обвиняемите е наложено задържане за срок до 72 часа. Предстои в Районен съд-Благоевград да бъде внесено искане за постоянен арест.

Сезирана е КПКОНПИ за извършване на проверка на имущественото състояние на тримата обвинени за неправомерно облагодетелстване.