Не пропускат ТИР-ове и леки коли  без вериги през ГКПП Илинден - Ексохи
Не пропускат ТИР-ове и леки коли без вериги през ГКПП Илинден - Ексохи / netinfo

От Областна дирекция на МВР в Благоевград информират, че поради обилните снеговалежи през ГКПП "Илинден - Ексохи" от гръцка страна няма да пропускат ТИР-ове и леки коли без вериги. Оттам препоръчват шофьорите да изберат другия контролно-пропускателен пункт – Кулата.

Министерството на извънредните ситуации още вчера предупреди за очаквани значителни валежи днес, в събота и в неделя.  България е под влиянието на средиземноморски циклон.През трите дни валежи до 30л/кв.м се очакват в Югозападна България и в Рило-Родопската област.

В планините в югозападната половина на страната обстановката ще е зимна, неподходяща за туризъм, с виелици и навявания. В нощта срещу събота и през самия ден с прекъсвания валежите ще продължат, като ще бъдат главно в западната половина на страната. В повечето райони там ще вали сняг, ще се образува снежна покривка. Ще духа умерен, в Източна България временно силен източен вятър.

Препоръчва се на шофьорите, които искат да пътуват за уикенда, да тръгват на път с напълно оборудвани за движение при зимни условия автомобили, да спазват дистанция, да карат внимателно както и резервоарът на колите да е пълен.