Краваров откри официално Дневен център в село Филипово
Краваров откри официално Дневен център в село Филипово / netinfo

Кметът на Банско Александър Краваров и председателят на общинския съвет в курортния град Георги Икономов прерязаха лентата на новия Дневен център за стари хора в село Филипово.

Центърът е с капацитет 20 души и може да бъде ползван от всички жители в пенсионна възраст. Предвижда се екипът, който ще се грижи за възрастните хора да се състои от: социален работник, медицинско лице, психолог и трудотерапевт. Сградата, в която се помещава Дневния център бе реновирана за по-малко от година, като стойността на ремонтните работи възлизат на около 20 000 лева.

Средствата бяха заделени от бюджета на община Банско. От пресцентъра на Банско поясняват, че институцията ще бъде на издръжката на МТСП. В курортната община  вече функционират общо 3 Дневни центъра и един пенсионерски клуб. Очаква се в бъдеще да бъдат създадени още два Дневни центъра- в селата Кремен и Гостун.

В Банско предстои и откриване на Дневен център на патриотичните организации към агенция Социални дейности на Министерство на отбраната, където ще функционира социална кухня по проект “Признателност” на Министерство на отбраната.

Общината сключи и договор с домашния патронаж за доставка и кетъринг на храна в клуба на патриотичните организации.