Костадин Паскалев: Снегопочистването в града е на ниво
Костадин Паскалев: Снегопочистването в града е на ниво / netinfo
"Снегопочистването в Благоевград е на ниво и фирма "Биострой" си върши работата добре", каза кметът на Благоевград Костадин Паскалев.

Той поясни, че основните пътни артерии, по които минава градският транспорт са почистени, като проблемни са квартални улици в града, за които няма достатъчно ресурс.

"За последните дни нашата цел бе да не се допуска образуването на коловози и това е постигнато", заяви градоначалникът. Към момента за почистването на пътищата са разходвани 120 тона луга и 80 куб. м. пясък, а хората, ангажирани с тази дейност са между 40 и 70 души в различните дни, подчерта Паскалев.

Според думите му вече са почистени всички райони за достъп до учебните и детски заведения, спирки, мостове, като е осигурен и достъпът до пожарната, полицията и Спешния център.

Според Паскалев работата на общинската фирма "Биострой" се възпрепятства от безразборно паркираните коли в някои от кварталите на Благоевград, нежеланието на гражданите да почистят пред домовете си, както и от остарелите машини, които са от 80-те години.

За разлика от "Биострой", които отговарят за снегопочистването в рамките на града, "Благоустройствени строежи" не са си свършили работата в общината като цяло, смята още Паскалев.

Най-проблемни се оказват четири села - Дебочица, Габрово, Еленово и Хърсово, които не са почистени навреме. Градоначалникът се закани, че заради недобре свършената работа "Благоустройствени строежи" ще понесат санкции по договора, който имат с общината.