Корупционната схема в Пиринско  се преформира в Баджанаци и помагачи
Корупционната схема в Пиринско се преформира в Баджанаци и помагачи / снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Яне Янев
24885
Яне Янев
  • Яне Янев

Корупционната схема в съдебната система в Пиринско вече е обект на разследване не само от страна на наши, но и от чужди институции. По скандални дела, водени в Благоевградски съдебен район, е сезирана и Европейската комисия, заяви в Благоевград днес депутатът и лидер на "Ред, законност и справедливост"  Яне Янев.

Като пример в тази насока той посочи мегаделото "Пътни такси". Престъпната схема в Пиринско "Баджанаци" вече се разширява и може да бъде формулирана  като "Баджанаци и помагачи", обяви Янев.

Към помагачи на баджанаците в правораздавателната система в региона, депутатът Янев причисли съдии, прокурори, адвокати, босове на престъпни групировки и  мощни икономически олигарси.

"Още днес на среща с временно изпълняващия длъжността председател на Окръжния съд в Благоевград Красимир Аршинсков, ще настоявам за незабавното отстраняване на магистрата Дияна Хаджиева от Районен съд - Петрич. Разполагам с безспорни факти, уличаващи съдия Хаджиева в документна измама. Тя е представила документи с невярно съдържание относно нейната юридическа пригодност и стаж", заяви Яне Янев.

Според кадрова справка, показана днес от депутата Янев, съдия Хаджиева е работила от 2003 до 2004 година като юрист във фирма "Ринг гипс" ЕООД. Към този момент съдия Хаджиева не е притежавала удостоверение за юридическа правоспособност. Такова, тя е придобила едва през април 2004 година каза депутатът Янев, който представи документ, подписан от тогавашния министър на правосъдието Антон Станков.

 

Още от депутата Яне Янев чуйте в прикачения звуков файл