Китаристи се надсвирват цяла нощ  в Разлог
Китаристи се надсвирват цяла нощ в Разлог / снимка: Община Разлог

Младежи от Разлог ще „късат” струните на своите китари по време на Нощта на китарите в планинския курорт.

25 август ще събере китаристи от цялата страна в Разлог, за да изсвирят парчета на Iron Maiden, Deep Purple, Rainbow, Scorpions, Pink Floyd. От китарите на професионалисти и любители ще звучат и най-добрите български песни.

Всеки може да се включи в „Нощ на китарите” - независимо дали са професионалисти, или любители ще бъде дадена възможност на всеки да изсвири любимите си парчета пред публика.

Нощта на китарите в Разлог ще започне с емблематичната песен на Jimi Hendrix „Hey Joe”, ще чуем и Metallica, българската музика също не сме я забравили. „Нощ на китарите” ще бъде неповторимо събитие. Началото е в 19 часа и 19 минути в градския парк на Разлог, информира  Иван Гюров - организатор на събитието.

Точното място на китарената среща лесно ще бъде открито от всеки - факли и лагерен огън ще водят до импровизираната сцена. Летящи огнени фенери ще полетят към звездите при безветровито време. Организатори на музикалната проява са младежите от Сдружение „Разум”, които винаги организират „свежи” и различни събития.

„Нощ на китарите” се очертава като най-горещото лятно събитие, което не трябва да бъде изпуснато.