Фрико иска да се кумулират присъдите му в една
Фрико иска да се кумулират присъдите му в една / netinfo
Благоевградчанинът Юлиян Мирчев, известен като Фрико бе конвоиран с вериги в Окръжен съд, за разглеждане на негова жалба за кумулиране на четири присъди в едно общо наказание "лишаване от свобода".

Неотдавна Юлиян Мирчев влезе в Софийския централен затвор за убийството на унгарския тираджия Имре Феодор. Кървавото престъпление бе извършено преди повече от десет години, но делото боксуваше заради бягство на Фрико от затворнически автомобил и изчезването му в Гърция след това. Мирчев бе арестуван в южната ни съседка за трафик на наркотици и съдът там го прати в килията за 11 години.

По искане на Върховна касационна прокуратура, Фрико бе екстрадиран в България, за да получи наказание на убийството на унгарския гражданин. За това деяние Мирчев получи 17 години лишаване от свобода.

Днес пред магистратите в Благоевград Юлиян поиска да бъдат приобщени в едно наказание всичките му присъди, като се приспаднат годините, лежани в предварителен арест в България и в Гърция. Това съдът ще реши на следващо заседание.