Чорбаджийски: Няма конско месо в колбасите ни
Чорбаджийски: Няма конско месо в колбасите ни / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив

Във връзка с разпространената в публичното пространство информация, че в продукти на петричката фирма "Мес-ко" е открито конско месо, най-отговорно да заявявам, че такова месо не е закупувано в нашето предприятие и не е влагано в наши продукти, сочи в писмо до Дарик радио собственикът Костадин Чорбаджийски.

"При направената незабавна проверка се установи, че във въпросните партиди продукти е вложено испанско говеждо месо и българско говеждо месо, закупено от българска сертифицирана кланица, където добивът се контролира от служители на Агенцията по безопасност на храните. Това от своя страна ни дава още по-голяма сигурност за вложеното месо в съответните партиди. Междувременно сме предприели необходимите стъпки за изтегляне на продуктите от пазара до изясняване на случая. Същевременно сме изпратили за изследване продуктите от същите партиди и суровината -говеждо месо, от която са произведени в още две независими сертифицирани лаборатории. Изискали сме от Агенцията  по безопасност на храните за наша сметка да се изследват и контролните проби на продуктите", сочи Костадин Чорбаджийски.

"В досегашната ни 19-годишна история нито веднъж не сме допускали името ни да бъде замесвано в съмнителни и нерегламентирани практики. Напротив, водили сме се единствено от основния ни приоритет – да произвеждаме винаги вкусни и висококачествени продукти, с които да оправдаем доверието на нашите клиенти. С лоялната си и прецизна работа сме изградили авторитета на коректен партньор с доставчици и търговци", категоричен е Чорбаджийски.

Информацията за открито конско месо в колбаси на петричката фирма, бе получена в Дарик от Агенцията по храните на 13 март.