Административните услуги в Симитлийско-близо до хората
Административните услуги в Симитлийско-близо до хората / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

С 267 000 лева от ЕС община Симитли внедри единна автоматизирана деловодна информационна система. Административни услуги вече може да се заявят по електронен път. Обслужването се реализира с изградената единна автоматизирана деловодна информационна система, за която със средства по проекта, е разработен нов софтуерен продукт и е придобит хардуер.

Интернет страницата на общинска администрация също е приведена в съответствие с разработената унифицирана визия. Заедно с облекчените процедури за получаване на административни услуги в община Симитли, по проекта са въведени и системи за обратна връзка и измерване удовлетвореността на потребителите. Разработена е и е оповестена Харта на клиента на административни услуги в Симитли.

Реализацията на проект "Подобряване на качеството на административното обслужване и модернизиране на административните услуги" се извърши на база разработен анализ на настоящото състояние на процесите и предлаганите услуги в община Симитли и разработен оптимизиран модел на административните процеси в общината.

"Служителите на администрацията преминаха специализирано обучение, усъвършенствани са вътрешните правила за организация на административната дейност и са изготвени технологични карти за предоставяне на административни услуги, като са използвани добрите практики за модерно административно обслужване, установени в Община Вайдховен, Австрия", каза кметът Апостол Апостолов.

"С изпълнението на проекта се постигна целта за подобрена организация на работа на администрацията, повишаване на качеството на административното обслужване на гражданите и бизнеса в общината, а с това и повишаване удовлетвореността на потребителите на административни услуги чрез модернизирано и качествено обслужване в община Симитли", коментира ръководителят на проекта Кирил Младенов.