Развитието на социалните мрежи не е бъдещето, то е настоящето
Развитието на социалните мрежи не е бъдещето, то е настоящето / БГНЕС

„Развитието на социалните мрежи не е бъдещето, това вече е настоящето" - това коментира пред БГНЕС председателят на Управителния съвет на интернет общество - България Вени Марковски.

„Facebook е сайтът с най-много посещения всеки ден в света. Той дава възможност на всеки не само да си общува с приятелите и познатите, не само да играе, да прави някакви пари, ако иска, да пише програми, които да се реализират на платформата на Facebook, но дава възможност за нещо, за което навремето използвахме телефоните", подчерта Марковски.

„Когато у нас имаше само аналогови телефони и във всяка къща имаше по един, а понякога на две къщи имаше един телефон, така наречените дуплекси, беше много трудно да се поддържа някаква комуникация дори в рамките на града. Звъниш на някого, започвате да си говорите, искате да си говорите половин-един час, вашият съсед тропва и казва трябва ми телефонът. А сега благодарение на социалните мрежи общуването е почти непрекъснато. Дори когато човек легне да спи и неговите приятели, които са от другата страна на океана и където е ден, могат да напишат съобщение, могат да видят той какво е правил през деня. Ние наистина ставаме част от света и то част, която не се откъсва от света. Дали обаче ще може в България тези социални мрежи да станат феномен, какъвто са в Щатите или какъвто са в азиатските страни, това вече зависи от българите", смята Вени Марковски.