/ Samsung
Телевизорите с големи екрани са много атрактивни, нали? Чисто визуално привличат вниманието повече още с първия поглед при влизането в помещението. Освен това са и по-приятни за гледане на любимите филми. Въпреки това, понякога се налага да дадем повече аргументи от тези защо искаме още по-голям телевизор у дома.
 
Ето още няколко добри причини защо подобен избор би могъл да е оптимален. Те ще преобърнат и някои от основните ви притеснения, че при големите телевизори, например, картината може да не е толкова добра, колкото при по-малък. Това може и да беше вярно преди години, но днешните модерни технологии успешно се справят с този проблем.
И дори допълнително подобряват картината, така че изживяването е още по-пленително.

Добър пример в тази сфера са новото поколение телевизори Neo QLED на Samsung.
 
И като стана дума за добро ТВ изживяване, именно това е и първата причина. Големите телевизори осигуряват по-реалистично и „потапящо“ изживяване. Именно затова и в киносалоните екраните са възможно най-внушителни. У дома може да се постигне подобен ефект чрез голям телевизор.
 
Това не означава, че картината ще е компромисна. Моделите на Neo QLED за 2022 г. се предлагат с 4K и 8K резолюция, която значително подобрява качеството на изображенията спрямо Full HD. Моделите като Neo QLED QN900B са с реална 8K резолюция с 33 млн. пиксела и могат да пресъздават по-добре всеки кадър и с повече детайли. А Quantum процесорът с лекота обработва информацията бързо и лесно. Технологията Quantum Matrix Pro пък подобрява детайлите и управлява прецизно светлината от подствеката на телевизора. А в комбинация с технологията Shape Adaptive Light, процесорът може да анализира и акцентира контури, форми и повърхности, за да пресъздава светлината още по-добре и реалистично. Все неща, които ще изпъкват още по-добре на голям екран.

Втората причина е по-реалистичното въздействие. То също може да е много по-впечатляващо на дисплей с по-сериозна площ. Ако въпросният разполага с нужните технологии да се възползва максимално от този факт. Например изкуствен интелект с 20 невронни мрежи, който да подобри всеки детайл. Именно с такава технология са телевизорите в серията Neo QLED. Тя работи заедно и със системата Real Depth Enhancer, която е специално разработена, за да подобрява усещането за реалистичност, като оптимизира обектите спрямо фона, за да се постигне по-добро усещане за дълбочина.
 
Реалистичността зависи не само от картината, но и от звука. Neo QLED идва със стандарта Dolby Atmos за 3D звук, който от 2022 г. Samsung имплементира в своите премиум телевизори. А благодарение на технологията OTS Pro чувате звука точно от онази част на екрана, където се случва съответното действие – ако издаващият звук обект се движи, звукът се движи заедно с него и допълнително повишава усещането за реалистичност.
 
Трета причина защо големият телевизор е добър избор, е интериорът. Такъв екран просто се вписва по-добре. И модерните големи телевизори се интегрират в интериора отлично. Neo QLED например имат Ambient mode – режим, когато не използваме телевизора, той не стои като черно платно, а се превръща в стилна картина или снимков колаж, които се вписват перфектно в домашния интериор.

d
Samsung

Самият дизайн също е съобразен с този факт и използва модула Slim One Connect, за да елиминира кабелите около телевизора, като се предлагат и различни стойки за монтаж на стена, шкаф или дори автоматично завъртане във вертикален режим. А дисплеят Infinity със своята максимално тънка рамка прави телевизора още по-атрактивен.
 
Това ни води и до четвъртата причина. Големият телевизор ще привлича повече внимание и ще ви си иска да го ползвате все по-често. А това е добре, тъй като той е предвиден точно за това. Например за по-добро проследяване на видео тренировка. А и ще е повод за по-често идване на гости, например за да гледат мач, филм или да поиграят на новите видео игри. Neo QLED имат необходимото оборудване за всяка ситуация, включително режим за гейминг, който оптимизира настройките за още по-бърза реакция на дисплея и добро изживяване.
 
Има и още бонус доводи за големите телевизори. Neo QLED на Samsung могат да се превърнат и в центъра на умния дом, благодарение на своя Smart Hub и вграденото приложние SmartThings.

Чрез Smart Hub потребителят може бързо и лесно да намира съдържанието, което му харесва, а чрез SmartThings управлява всички умни устройства в дома чрез дистанционното (което е със слънчево зареждане вместо с батерии) или чрез гласови команди.
 
Това са все чудесни аргументи за избор на голям телевизор. А според данни на Samsung и IA Collaborative, 98% от потребителите, които са си купили супер голям телевизор, са „изключително доволни“ от избора си. А 8 от 10 потребители сменят екрана с по-голям. И ето, че вече знаем защо.