Животът на Шумахер е вън от опасност, твърдят негови приятели
Животът на Шумахер е вън от опасност, твърдят негови приятели / снимка: БГНЕС

Животът на Михаел Шумахер е вън от опасност, съобщиха негови приятели, цитирани от британското издание telegraph.co.uk.

Филип Стрейф - бившият състезател от Формула 1 каза вчера пред репортери на излизане от болницата: „Аз не съм лекар, но съм повтарям това, което Жерард Сайлънд (хирург и приятел на семейството на Шумахер) ми каза. Той ми каза, че състоянието на Шумахер е сериозно, но е вън от опасност." От болницата, обаче, отказват да дадат подробности за състоянието на състезателя от Формула 1.

Разследването във връзка с тежкия инцидент, който сполетя легендарния пилот, продължава. Според най-новата изтекла информация полицията ще се опита да гледа записи от камера, която е била монтирана в каската на Шуми.

Твърди се, че предпазната каска, с която се спускал Шумахер, имала подобно устройство, но запознати разкриват, че е напълно възможно инцидентът да не е бил филмиран.

Разследващите и властите проучват различни страни от произшествието, при което Шумахер удари толкова силно главата си в скален камък, че каската му се разцепи на две. Не се уточнява какво е състоянието на самата камера.

Възникват въпроси как е възможно да се стигне до такава злополука върху една безобидна писта в курорта, разположена между две по-големи писти, една от които е окачествена като лесна, а другата като средна по трудност. Прокурорите проучват също дали са били добре маркирани ограниченията на пистите и дали са били изправни механизмите на самите ски, предава БГНЕС.

Няма и точна информация с каква скорост Шумахер се е забил в скалния камък. Междувременно италианският в. "Гадзета дело Спорт" твърди, че седемкратният шампион във Формула 1 може да остане без зрение, когато бъде изкаран от състоянието на изкуствена кома.

Няма опасност за живота на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, заяви бившият пилот Филип Стрейф на излизане от болницата, в която е настанен легендарният пилот.

"Аз не съм доктор, само преразказвам това, което ми каза доктор Жерар Селан. Михаел е в тежко състояние, но животът му за щастие вече е извън опасност. Той е такова здраво момче, на 45 години е, млад e, винаги е бил във форма. Мисля, че именно това му е помогнало да преживее всичко това", заяви Стрейф. Той допълни, че има вероятност Шуми да загуби гласа си и не е изключено да остане парализиран в дясната част от тялото

Шумахер страда от тежка мозъчно-черепна травма и все още е в състояние на предизвикана кома. Вчера големият шампион навърши 45 години, а лекарите разкриха, че състоянието му е стабилно, но все още има опасност за живота. Според медиците, ако Шумахер оздравее, е напълно възможно да има последствия за цял живот. Семейството му благодари на всички за подкрепата в този труден период.