Започнаха да изваждат дъщерята на Уитни Хюстън от изкуствената кома
Започнаха да изваждат дъщерята на Уитни Хюстън от изкуствената кома / Guliver/Getty Images

Лекарите са започнали постепенно да изваждат от изкуствената кома единствената дъщеря на Уитни Хюстън - 21-годишната Боби Кристина Браун, съобщи Си Ен Ен, като се позова на източник, близък до семейството на певицата.

Според източника медиците вече не използват дихателната тръба, осигуряваща необходимия кислород на организма на Боби Кристина. Дишането става през отвор в гърлото. По данни на руския сайт Газета.ру лекарите освен това са намалили дозата на лекарствата, за да разберат как ще реагира тялото на момичето.

По-рано днес световните информационни агенции съобщиха, като се позоваха на сп. "Пийпъл", че лекари са сменили тръбата за изкуствено дишане на Боби Кристина Браун със съгласието на семейството й.

Двадесет и една годишната Боби Кристина беше намерена на 31 януари в безсъзнание във ваната в дома си в предградието на Атланта - Розуел. Тя беше откарана в болница, след като партньорът й Ник Гордън се опитал да я съживи със сърдечен масаж. В болницата тя беше поставена на командно дишане и в изкуствена кома заради оток в мозъка. Оттогава тя не е идвала в съзнание. Състоянието й продължава да се оценява като критично.

Източник: БТА