Заплашиха дъщерята на Кадафи заради призивите й за бунт в Либия
Заплашиха дъщерята на Кадафи заради призивите й за бунт в Либия / снимка: Reuters, архив

Алжир заплаши дъщерята на Муамар Кадафи Айша заради медийните й изяви и обяви, че тя е нарушила за втори път правилата на оказаното й гостоприемство от страна на алжирските власти, предаде Франс прес.

Дъщерята на покойния либийски лидер отправи по базираната в Дамаск телевизия Ар Раи призив за бунт срещу новите либийски власти.

"Съжаляваме искренно за тези неприемливи думи. Съжаляваме също, че Айша Кадафи наруши за втори път правилата на гостоприемството ни, което й предоставихме по хуманитарни причини", посочва говорителят на алжирското министерство на външните работи Амар Белани.

"Семейство Кадафи са гости на Алжир за известно време", допълни говорителят и подчерта, че алжирското правителство ще си извлече съответните изводи от това повторно нарушение на задължението за дискретност, което би трябвало да спазва семейството на Кадафи заради статута си в Алжир, предава БТА.

През септември щерката на Муамар Кадафи нарече новите либийски власти "предатели". Тогава алжирският министър на външните работи Мурад Меделси определи тези думи като
неприемливи.

Айша, двамата й братя Мохамед и Ханибал и нейната майка Сафия, както и още членове на семейство Кадафи са бежанци в Алжир от края на август.