За втори път правителствени документи са намерени във влак в Англия
За втори път правителствени документи са намерени във влак в Англия / снимкa: БГНЕС

Втори пакет британски секретни правителствени документи са намерени във влак, съобщава британският в. "Индипендънт он сънди". Това става известно дни след случая с други забравени във влак на метрото свръхсекретни документи, предадени на Би Би Си. Вестникът уточнява, че вторите документи са свързани с политиката на британското правителство в областта на борбата с финансирането на тероризма, наркотрафика и прането на пари.

Както и предишните, тези документите били намерени на 11 юни. В поверителните документи се посочва как търговските и банковите системи могат да бъдат манипулирани да финансират незаконно оръжие за масово унищожение в Иран. Те обясняват също методите, използвани за финансиране на тероризма като измамите в търговски уебсайтове и системи за разплащане по интернет, отбелязва вестникът.

"Индипендънт он сънди" твърди, че е предал документите на властите. Говорител на Министерството на финансите заяви, че правителството е крайно обезпокоено и ще вземе мерки, за да няма подобни инциденти в бъдеще. Преди дни свръхсекретни документи, отнасящи се до терористичната мрежа Ал Каида и до Ирак, бяха намерени във влак, който се готвел да потегли от гара "Ватерло" в Лондон за Съри.