Нгок Трин
Нгок Трин / Guliver/Getty Images
Виетнамски модел, който беше облечен с твърде разкриваща рокля на филмовия фестивал в Кан, може да отнесе солена глоба и наказание.

Guliver/Getty Images

Причината – нарушаване на виетнамските закони за приличието – нищо, че роклята е била носена на 9000 километра от Ханой. Да се показва разголена плът на червения килим не е нещо ново, но моделът и моден дизайнер Нгок Трин, е разследвана от властите в страната си заради „скандалния си тоалет“.

Guliver/Getty Images

„Тя не е творец, който министерството е изпратило на това събитие. Нейното облекло е неподходящо, обидно и предизвика общественото недоволство“, заяви Министърът на културата, спорта и туризма на Виетнам Нгуен Нгок Тиен по време на парламентарно заседание в Ханой на 5 юни.

Пет незабравими момента от фестивала в Кан (СНИМКИ)

Дизайнерката, която е играла във филма „Кралицата на бикините“, не обърна внимание на критиците си. Вместо това Нгок Трин заяви, че е получила много похвали за тоалета си и беше категорична – няма да обръща внимание на критиците си, защото се е чувствала уникално в роклята, която е направила „добро впечатление в Кан“.
БГНЕС