/ БГНЕС
Президентът на САЩ иронизира председателката на Камарата на представителите в нов туит
Президентът на САЩ Доналд Тръмп публикува видео в Туитър, подигравайки се на председателя на Долната камара Нанси Пелоси.

В сряда Тръмп направи третото си обръщение към нацията „За състоянието на съюза”. Американският лидер не се ръкува преди началото на изявлението си с демократа Пелоси. След като речта на президента приключи, тя демонстративно разкъса листовете с текста на речта му и ги хвърли на бюрото си. По-късно Пелоси нарече речта на Тръмп „глупава“.

Тръмп: Лидерът на „Ал Кайда” на Арабския полуостров е ликвидиран

Видеоклип със заглавие "Велики американски истории, разкъсани на парчета от Нанси Пелоси" е монтаж от кадри, заснети докато Тръмп говори в Сената. Моментите, в които той се обръща към военните и героите на страната са придружени от прекъсвания, при които Пелоси къса листове с речта на президента.
 

Тръмп направи обръщението си по време на импийчмънта, който поискаха демократите от Камарата на представителите, водени от Пелоси. Сенатът на САЩ обаче оправда държавния глава и по двете обвинения в процеса. Така шефът на Белия дом няма да бъде осъден и отстранен от властта.