В колежа наричали Хилари Клинтън Сестра Хладилник
В колежа наричали Хилари Клинтън Сестра Хладилник / Guliver/Getty Images

Хилари Клинтън вече разполага с необходимия брой делегати, за да бъде номинирана за кандидат на демократите за Белия дом, според изчисления на Асошиейтед прес. По този повод италианското издание "Кориере дела сера" припомня някои любопитни факти за бившата първа дама и бивш държавен секретар.

Тайните на Хилари Клинтън, които нямат нищо общо с политиката

През 2004 г. Хилари Клинтън побеждава в състезание по надпиване с водка американския сенатор републиканец Джон Маккейн. Своеобразният шампионат се провежда в ресторант "Глория" в Талин. Там Клинтън и Маккейн са заедно с делегация от американски представители. Двамата решават да проверят кой може да носи повече на водка и се твърди, че Маккейн се отказва след третата чаша. После Клинтън кавалерски казва, че мачът между тях е завършил наравно.

Доналд Тръмп и Хилари Клинтън се оказаха роднини

В колежа прякорът на Хилари Клинтън бил Сестра Хладилник. Днес журналисти, придружаващи я, по време на предизборната й кампания из САЩ, "извадиха от нафталина" този прякор заради това, че тя не ги допускала до себе си и се държала хладно с тях.

Прякорът на Клинтън по време на пребиваването й в Белия дом през двата мандата на Бил Клинтън пък бил Голямото момиче.

Най-прочутите първи дами, които ще се помнят дълго (СНИМКИ)

Най-приближената сътрудничка на Хилари Клинтън е Хума Абедин. Тя е омъжена за Антъни Уейнър, бившият американски конгресмен, подал оставка, след като, без да иска, качил в Туитър снимка на репродуктивния си орган. Критици на Клинтън сега намекват, че Хума е нещо повече от неин личен асистент.

Източник: БТА