Доналд Тръмп и Тереза Мей
Доналд Тръмп и Тереза Мей / БГНЕС
Британският премиер Тереза Мей призова президента на САЩ Доналд Тръмп да излезе с предложения за постигане на мир в Близкия изток, след като той призна Ерусалим за израелска столица, предаде Ройтерс. Призивът бе отправен в телефонен разговор между двамата лидери.

"Те обсъдиха различните позиции, които имат относно признаването на Ерусалим за израелска столица и се съгласиха, че е важно САЩ да обявят нови предложения за мир и международната общност да подкрепи тези усилия", заяви говорител на Тереза Мей.

Доналд Тръмп предупреди Тереза Мей да не се занимава с него

"Премиерът информира президента на САЩ за наскорошния прогрес по преговорите за Брекзит, президентът изтъкна напредъка, който той е постигнал по икономическата си програма", допълни говорителят на Мей.

"Двата постигнаха съгласие за важността от сключване бързо двустранно търговско споразумение след Брекзит", отбеляза говорителят.

Тръмп предизвика нов скандал с постове в Twitter (ВИДЕО)

Това бе първи разговор между двамата след скандала с Тръмп, който разпространи в Туитър непроверени видеозаписи от крайнодясна група, нарекла се "Великобритания на първо място", твърдяща, че в тях се илюстрира насилие, извършено от мюсюлмански имигранти в Европа. Говорител на Мей тогава каза, че той е сгрешил като е сподели тези видеозаписи, което пък предизвика остър отговор от Тръмп по адрес на Мей.
 
БТА