/ БТА
Първата дама на САЩ Джил Байдън заяви, че възрастта на съпруга ѝ е "актив". Тя каза това на фона на многобройни въпроси от избиратели към президента Джо Байдън, най-възрастния американски лидер в историята, във връзка с решението му да се кандидатира за нов мандат, предаде Асошиейтед прес.

В излъчено днес интервю за телевизия Ем Ес Ен Би Си Джил Байдън отговори на хората, които се опасяват, че президентът демократ е прекалено възрастен, като заяви, че "възрастта му е актив".

Способен ли е Байдън да победи Тръмп

Той е мъдър, има опит, познава всеки лидер на световната сцена. Той самият е част от историята и познава историята. Обмисля решенията си. Той е правилният човек за тази работа в настоящия момент, допълни първата дама.

От месеци Байдън използва чувството си за хумор, за да избягва въпросите, въпреки че според проучвания темата е сериозна, а не забавна. През август изследване на АП и Центъра за изследване на обществените въпроси НОРК установи, че 77% от пълнолетните американци, сред които 69% демократи, смятат, че Байдън е прекалено възрастен, за да остане на поста си още четири години.
 
Анелия Пенкова/БТА