За ужас на треньорите му, фланелките винаги бяха тесни на обичащия да похапва гений от Бари Касано, но той бе много популярен сред съотборниците си (на снимката - с Бекъм)
За ужас на треньорите му, фланелките винаги бяха тесни на обичащия да похапва гений от Бари Касано, но той бе много популярен сред съотборниците си (на снимката - с Бекъм) / Gulliver/Getty Images
Бившият футболист на Реал Мадрид Антонио Касано винаги е имал проблеми с поддържането на точното състезателно тегло, но в „кралския клуб“ това за него се усложнило неимоверно заради един от спонсорите. Италианецът призна в разговор с бившите си съотборници от националния отбор на Италия Бобо Виери и Фабио Канаваро, че в Мадрид изкушението се казвало Nutella.

"В Мадрид когато пристигнах отслабнах с 12 килограма, след това Канаваро дойде и аз започнах отново да качвам“, припомни Касано. „В Реал „Нутела“ беше един от спонсорите и всеки месец ни даваха по пет килограма от продукта".

Прандели намекна, че ще разчита на Касано за Мондиал 2014

Под ръководството на новия италиански треньор Фабио Капело, когото Касано познава отлично от престоя им в Рома, нападателят вкарва 2 гола в първите два мача. „Почувствах се като краля на света. После той ме смени още след първото полувреме срещу Лион, налетях му в Херес и той ме извади от отбора“, продължи Касано, за чиито избухвания Капело измисли термина „касаната“, употребяван и до днес в Италия и Испания.

Касано качил цели 14 килограма в следващите 7 месеца, а течният шоколад на спонсора нагъвал директно от кутията с лъжица. „Беше отвратително, но нищо вече не ме интересуваше“, изтъкна той, като уточни, че „много съжалявам за Капело, човек, когото истински обичам“.

Испански тв екип успя да заснеме сензационно изпълнение на Касано преди официален мач на Реал, снимайки от другата страна на терена, в което пред бразилеца Роналдо (Феномена), Канаваро и Диара нападателят имитира саркастично жестове на треньора Фабио Капело, и коментира тактиката му и играчите, които използва (вижте видеото):



Италианският нападател изигра 29 мача за Мадрид, в които вкара четири гола. Той пристига от Рим през януари 2006 г., а на следващото лято клубът го дава под наем в Сампдория, а през 2008 г. Е продаден на генуезкия отбор.

Превод и редакция: DarikNews