/ БГНЕС
Сирийската армия влезе в Манбидж
Предвожданите от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС) са си върнали контрола над ключов граничен град в Североизточна Сирия, предаде ДПА, като се позова на базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на правата на човека.

Според информация на центъра бойци на СДС са превзели град Рас ал Айн от турските сили и техните съюзници, които влязоха в града преди два дни.

Турция: Военната операция ще продължи до унищожаване на терористите

Кюрдски източници са потвърдили атаката и са посочили, че СДС са превзели също близкото село Тал Хелеф в покрайнините на Рас ал Айн. Източници, близки до подкрепяните от Турция бунтовнически групи, заявиха обаче за ДПА, че ожесточените сражения в Рас ал Айн продължават.

Първите дипломати на ЕС обсъдиха Сирия

Вчера сирийски правителствени сили се разположиха в контролирани от кюрдите населени места в Североизточна Сирия след споразумение между кюрдите и Дамаск за противодействие на турската военна операция в района, започнала на 9 октомври.

Сирийската държавна телевизия "Ал Ихбария" съобщи днес, че сирийската армия е влязла в град Манбидж, предаде Ройтерс. Според репортаж на "Ал Ихбария" жителите на Манбидж празнуват пристигането на правителствените сили.
БТА