/ Istock
Руска делегация посети Йемен, предаде ТАСС. Агенцията уточнява, че Москва е в контакт с всички страни в йеменския конфликт, пояснява специалният представител на руския президент за страните от Близкия изток и Африка, заместник-министърът на външните работи Михаил Богданов.

"Поддържаме контакти с всички страни в йеменския конфликт: както в Аден, така и в Сана и в чужбина", каза той. "Нашето посолство се намира в Рияд, за съжаление то е далеч от йеменската територия, просто така се случи през последните години. Неотдавна за първи път директорът на нашия отдел за Близкия изток и Северна Африка, г-н Александър Кинщак, пътува до Йемен, беше в Аден, срещна се с ръководството там на място", добави Богданов.

"Различни политически сили контролират различни части на Йемен, но Русия поддържа контакти с всички тях", посочи заместник-министърът.

Ръководителят на международно признатото правителство на Йемен, Ахмед Ауад бин Мубарак, избра Русия за първото си посещение, като разговорите му с руския външен министър Сергей Лавров ще се състоят днес.
Пламен Йотински/БТА