/ БГНЕС
Албанският премиер Еди Рама, който пристигна в Брюксел, за да участва на срещата на върха ЕС – Западни Балкани, публикува селфи със северномакедонския си колега Димитър Ковачевски на своя профил в Туитър“ и написа докачлив коментар:


 

“Все още чакаме Годо? Не, ние сме свикнали с тази шарада и сме дори по-отдадени от всякога да продължим напред с модернизацията на нашите страни и регион в неумиращия европейски дух“, написа той.
 

Рама, Ковачевски и Вучич взеха съвместно решение в сряда да отпътуват за Брюксел за срещата на върха ЕС-Западни Балкани и да изразят недоволството си от инертността на Съюза по отношение на началото на блокираните от България преговори за присъединяване между Северна Македония и Албания.
 

На срещата на върха, на която присъстват държавните и правителствени ръководители на Европейския съюз и региона на Западните Балкани, ще бъдат обсъдени широка Европа, Западните Балкани, Украйна, молбите за членство в ЕС на Украйна, Република Молдова и Грузия, както и икономически въпроси и външни отношения.