Приятел на Путин предрече победа за Тръмп на изборите в САЩ
Приятел на Путин предрече победа за Тръмп на изборите в САЩ / БГНЕС, архив

Един от най-близките приятели на руския президент Владимир Путин - Сергей Ролдугин, заяви, че знае кой ще спечели президентските избори в САЩ и това ще е Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

"Знам кой ще спечели в Америка. Можете да проверите по-късно дали съм бил прав. Тръмп ще спечели", каза Ролдугин пред журналисти в Кремъл, където беше удостоен с държавно отличие от руския президент.

Тръмп вдигна градуса в първия телевизионен дебат с Клинтън

По време на предизборната си кампания Доналд Тръмп на няколко пъти похвали Владимир Путин като силен лидер и каза, че връзките на САЩ с Русия трябва да бъдат подобрени. Това му навлече критики от опонентката му Хилари Клинтън. Путин пък нарече Тръмп много талантлив, но като цяло Кремъл се опива да възприема неутрална позиция относно изборите за президент на САЩ.

Пред репортери днес Ролдугин каза, че Путин е по-впечатляващ лидер от западните му колеги.

"Винаги съм му се възхищавал за едно нещо и то е, че той не се страхува да поема отговорност. Той често пъти е силно критикуван, но не се страхува от това и казва: "Това е, което ние решихме, това е което реших аз", добави той.

Лекарят на Тръмп: С две думи той е в отлично здраве

Ролдугин разкритикува германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и американския президент Барак Обама, че не поемат отговорност и укриват истинския характер на споразуменията, които сключват.

Ролдугин е приятел от детинство на Путин. Името му се появи в изтеклите документите по Панамския скандал, като в тях той фигурираше като притежател на голяма мрежа от офшорни сметки. Западни медии намекнаха, че Ролдугин се грижи за парите на Путин, а руският президент нарече тези твърдения провокация.

Източник: БТА