Правят ДНК-тестове на британски туристи заради изчезването на Мадлин
Правят ДНК-тестове на британски туристи заради изчезването на Мадлин / снимка: BGNES

Британските туристи, отседнали в морския курорт в Южна Португалия, където е била малката Мадлин Маккан с родителите си, ще трябва да се подложат на ДНК-тестове и да им бъдат взети пръстови отпечатъци, пише вестник "Таймс", цитиран от АФП.

Британски детектив е отправил тези искания в писмо, изпратено до туристите, отседнали в португалския курорт Прая да лус, където са били и семейство Маккан.

"Екипът португалски следователи ме помолиха да събера резултатите от ДНК-тестовете, както и пръстовите отпечатъци, взети от туристите, живеещи във Великобритания, и които са били в курорта", пише в писмото Стюарт Прайър.

Според британския детектив става въпрос за рутинна мярка.

Вестникът допълва, че той е поискал от туристите да посочат с кого са разговаряли по мобилните си телефони, докато са били на почивка, да дадат подробности за своето придвижване, както и за дрехите, с които са били облечени в деня на изчезването на малката Мадлин на 3 май.

На 7 септември португалската полиция обяви родителите Кейт и Джери Маккан за заподозрени за изчезването на детето. Има подозрения, че те неволно са причинили смъртта на дъщеря си, а после са укрили трупа й. Кейт и Джери Маккан отричат и твърдят, че детето им е отвлечено.