Похитителят на самолета в Ямайка настоява да го откарат в Куба
Похитителят на самолета в Ямайка настоява да го откарат в Куба / снимка: БГНЕС

Мъжът, отвлякъл днес канадски пътнически самолет на летището в Монтего бей, Ямайка, все още държи като заложници членовете на екипажа и е поискал да бъде откаран в Куба. Самолетът излетял от Халифакс (Канада) в посока към Куба.

 

Похитителят, около 20-годишен на вид, се промъкнал на борда по време на кацане в Ямайка, след като се престорил на човек от персонала и влязъл в сградата на летището с фалшиви документи. По-рано Си Ен Ен съобщи обратното, че бил предвиден полет до Халифакс.

 

Самоличността на похитителя е установена. Той е от Ямайка и баща му в момента се намира на летището, заяви министърът на информацията Дарил Ваз по Си Ен Ен. На летище Монтего бей са пристигнали също министърът на сигурността Дуайт Нелсън и премиерът на Ямайка Брус Голдинг, който ръководи преговорите с цел престъпникът да освободи екипажа на самолета.

 

169-те пътници са освободени и са в добро здраве. По-рано бяха опровергани първоначалните твърдения, че пилотът на самолета бил застрелян.  Похитителят не е терорист, а душевноболен младеж, заяви Дарил Ваз. Боингът-737 е обкръжен от сили на полицията и местните служби за сигурност.