/ Guliver/Getty Images
Папа Франциск осъди "потисническите режими" във великденското си послание Урби ет Орби (Към града и към света), но както изглежда в призив за сдържаност, прикани световните лидери да не допуснат разпространението на конфликти на фона на растящото напрежение в Северна Корея и Сирия, предаде Ройтерс.
 
От централния балкон на базиликата "Свети Петър" във Ватикана, главата на Римокатолическата църква заяви, че светът е раздиран от конфликти и е изпълнен с напрежение.
 
Папа Франциск: Вярата ни дава смисъл
 

Guliver/Getty Images

Бог върви "редом до онези, които са принудени да напуснат родните си страни в резултат на въоръжени конфликти, терористични нападения, глад и потиснически режими", отбеляза той.

Guliver/Getty Images


Франциск не назова конкретни правителства. "В сложните и често пъти драматични ситуации на днешния свят нека възкръсналият Господ направлява стъпките на всички, които работят за справедливост и мир. Нека дари лидерите на страните със смелостта, от която имат нужда, за да не допуснат разпространение на конфликтите и да сложат край на търговията с оръжие", призова Светият отец.
 
Папата окачестви като подло нападение вчерашния бомбен атентат срещу автобуси с евакуирани хора край Алепо, при който загинаха най-малко 112 души.
 

Guliver/Getty Images

БТА