Бях съпричастен в тази духовна радост да донеса благословението от Светите земи в нашата родина България, за да може в любов, мир и в дълготърпение да посрещнем Христовия празник Пасха. Това заяви при пристигането си на правителствения ВИП на летище София старозагорския митрополит Киприан, който водеше българска делегация и донесе Благодатния огън.
 
Благодатният огън от Йерусалим беше донесен в София (СНИМКИ)
 

БГНЕС


Желая на всички пасхална радост и Бог да помага за доброто на нас като човеци и най-вече на нашата мила родина майка България, каза той. И се обърна към всички посрещачи, представители на църквата от различни краища на страната, с очакваното: Христос Воскресе, а те му отговориха: Во истина Воскресе!
 
Днес е Празника на празниците - ако Христос не беше възкръснал, суетна е вярата ни, казва апостол Павел, сподели и протосингела на Софийска митрополия отец Ангел Ангелов.
 

БГНЕС


"Тази нощ, която предстои, е най-светлата в историята на човечеството. Трябва да я посрещнем подобаващо - с много вяра, надежда и да покажем любовта си. Любов към всички - към онези, които са заедно с нас, тези, които се различават от нас, защото това е истинската същност на християнството или християнинът - този, който обича", подчерта отец Ангел.
БГНЕС