/ Gulliver/Getty Images,архив
Папа Франциск благодари на медицинска сестра за това, че му е спасила живота. Това съобщи ДПА, позовавайки се на интервю за испанската радиостанция "Копе", което папата даде след изписването си от болница след чревна операция. "Една медицинска сестра спаси живота ми", каза той, като допълни, че тя е човек с много опит и още повече това е вторият път, в който медицинска сестра го спасява.

"Копе" публикува откъса от интервюто, като предстои пълната му версия да бъде излъчена в сряда.

Попитан как се чувства сега, папа Франциск шеговито отговаря: "Все още съм жив".

От Ватикана успокоиха: Папа Франциск е добре след операцията


По повод появилите се слухове, че иска да се оттегли от папския пост, Франциск каза, че когато един папа се разболее, това предизвиква "ураган".

На 23 август италианският вестник "Либеро" съобщи, че папа Франциск може да се откаже от светия престол поради здравословни причини. В изданието се твърдеше, че във ватиканските кръгове все по-често се чуват предложения за конклав. Вестникът обърна внимание на това, че през декември понтификът ще навърши 85 години - възрастта на която неговият предшественик Бенедикт Шестнадесети се оттегли.

Папа Франциск е приет в болница

В началото на юли 84-годишният папа Франциск претърпя чревна операция. Хирургическата интервенция бе извършена в римската болница "Джемели". От това как се възстановява и как се чувства папата, зависи сега неговото посещение в Унгария и Словакия, планирано за периода 12-15 септември. 

Папа Франциск отправи послание към българския народ (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
БТА