Палестинска групировка изпрати ракети на Израел
Палестинска групировка изпрати ракети на Израел / netinfo

От позиции в палестинските автономни райони срещу Израел бяха изстреляни пет самоделни ракети, съобщи Асошиейтед прес. Отговорност за нападението бе поета от въоръжена палестинска групировка, свързана с движението Фатах на президента Махмуд Абас.

Щети и жертви няма, но нападението предизвика гневна реакция от страна на Израел и може да провокира подновяване на нападенията и от двете страни, посочва АП.

В четвъртък ислямисткото движение Хамас обяви, че е готово да възстанови обявеното през февруари миналата година примирие, прекъснато миналата седмица след като експлозия уби осем цивилни палестинци на плаж в Газа. Хамас пое и задължението да направи необходимото, за да прекрати нападенията с ракети срещу Израел.

Фактът, че нападението се приписва на Фатах, идва като доказателство за разцеплението в палестинските среди. Привържениците на една от двете основни политически групировки, Фатах и Хамас, като че ли се опитват да компрометират всеки опит на другата страна да направи стъпки към разведряване на напрежението както между Палестинската автономия и Израел, така и във вътрешно-палестинския конфликт, посочва АП.