Откриха телата на US бойците, изчезнали в Ирак
Откриха телата на US бойците, изчезнали в Ирак / netinfo

Двамата американски войници, изчезнали в Ирак, са били убити, съобщи говорителят на иракското министерство на отбраната генерал-майор Абдул Азиз Мохамед, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Двамата войници са убити и са намерени близо до електростанция в Юсуфия, съобщи Мохамед на пресконференция в Багдад.

По телата им има следи от мъчения и изглежда са били убити по варварски начин, добави говорителят. Той не уточни кога са загинали военнослужещите, нито кога са намерени телата им.

Войниците изчезнаха в петък при бунтовническа атака срещу пропускателен пункт в Юсуфия, южно от Багдад.

Ислямистката групировка Съвет /Шура/ на муджахидините и бунтовниците в Ирак пое отговорността за убийството на двамата отвлечени в петък американски войници, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Съобщаваме на ислямската нация добрата новина, че изпълнихме Божията присъда, като заклахме двамата пленени кръстоносци, пише в изявление, поместено в интернет от името
групировката, обединяваща бунтовнически организации, сред които и иракският клон на Ал Каида. Използването на думата "заколвам" навежда на мисълта, че бунтовниците са обезглавили двамата американски войници.

В текста се отдава почит на новия лидер на Ал Каида в Ирак - емирът Абу Хамза ал Мухаджир, който "изпълни решението на шериатския трибунал" двамата американски войници да бъдат екзекутирани. Достоверността на изявлението не може да бъде
потвърдена.

Съветът на муджахидините и бунтовниците в Ирак пое по-рано отговорността за отвличането на двамата американски войници.