Обвиниха Гучи в малтретиране на служители в Китай
Обвиниха Гучи в малтретиране на служители в Китай / снимка: Reuters

Италианската луксозна марка Гучи съобщи, че е сменила няколко свои висши кадри в Китай след съобщенията на китайските медии за случаи на малтретиране на служители в един от магазините й в Шънчжън.

В отворено писмо до китайските медии петима бивши служители на бутика съобщиха, че им се налагало да работят допълнителни часове без заплащане и да плащат за всяка открадната стока. В писмото си те твърдят, че "в бляскавите рокли" на италианската марка "се крият много въшки", освен това служителите трябвало да искат разрешение да пият вода или да отидат до тоалетната.

Тези практики стигнали толкова далеч, че няколко бременни служителки направили спонтанен аборт, съобщава БГНЕС. "Гучи не толерира професионалните грешки, в които е обвинена", отговори модната марка в комюнике, публикувано снощи. "Гучи проведе задълбочено разследване и взе мерки, сред които смяната на високопоставени служители и на заместник директора на магазина", се казва още в комюникето.

Гучи притежава 42 бутика в Китай. Освен това марката съобщи, че е поискала външни консултанти да проверят професионалните й практики в Китай.